سایت دانشگاه   صفحه اول     امروز: سه شنبه ٠٧ آذر ١٤٠٢

اخبار بیمارستان

 

 

 



  چاپ        ارسال به دوست

مصاحبه با آقای دکتر کامران دهقان متخصص کودکان-فوق تخصص نوزادان دانشیار تمام وقت


زردی یکی از بیماری های شایع دوره نوزادی میباشد.

 

تاحدود 60 درصد از نوزادان دچار درجاتی از زردی میشوند که گاهی خودبخود و بدون نیاز به درمان بهبود می باید ولی در مواردی نیز نیاز به درمان و ویزیت پزشک میباشد و در صورت عدم رسیدگی و درمان میتواند عوارض خطرناک عصبی و مغزی داشته باشد.

 

زردی ناشی از رسوب رنگدانه ی بیلی روبین در پوست میباشد.این رنگدانه از تخریب گلوبول های قرمز خون تولید میشود ولی چون کبد نوزاد هنوز تکامل کافی پیدا نکرده است ، نمیتواند آنرا به سرعت دفع کند و لذا نوزادان بطور طبیعی از روز دوم و سوم به بعد دچار زردی میشوند که از روز پنجم تا هفتم نیز خودبخود و بدون نیاز به درمان رفع میشود .به این نوع زردی "زردی فیزیولوژیک " میگوبند.

 

اگر زردی از روز اول زندگی نوزاد شروع شود و یا مقدار آن بیش از حد معمول باشد و یا بیش از دو هفته ادامه داشته باشد ، پاتولوژیک تلقی میشود و نیاز به بررسی و درمان توسط پزشک دارد.

 

از علل زردی پاتولوژیک میتوان به ناسازگاری گروه خونی مادر و نوزاد ، خونریزی های داخلی زیرپوستی یا زیر پوست سر ، عفونت ها و ... میتوان اشاره کرد.

 

با اولین علایم و نشانه های زردی ، والدین باید نوزاد را جهت ویزیت نزد متخصص کودکان ببرند و در صورت نیاز به درمان استاندارد ترین و مطمئن ترین روش درمان آن ، فتوتراپی (نوردرمانی) میباشد.فتوتراپی با لامپ های مخصوص در بیمارستان و یا مراکز مجازی که برای در اختیار قرار دادن لامپ وجود دارد، در منزل نیز میتواند انجام شود و البته برای تصمیم گیری در این مورد نظر پزشک معالج حائز اهمیت میباشد.

 

از درمان های خودسرانه و بدون تجویز پزشک و درمان های سنتی باید دوری کرد.این درمان ها علاوه بر عوارضی که دارند میتوانند بدلیل عدم تاثیر بر زردی ، سبب تاخیر در درمان و در نتیجه بروز عوارض بلندمدت و ماندگار عصبی ، مغزی و حرکتی شوند.

 

تغدیه مکرر با شیر مادر بخصوص در روزهای اول زندگی ،پرهیز از گرم کردن بیش از حد و پوشاندن زیاد نوزاد ، مراجعه به بیمارستان یا پزشک متخصص جهت کنترل مقدار و پیشرفت زردی و بررسی عوامل خطر موجود ، میتواند از ایجاد زردی های شدید و عوارض خطرناک آن پیشگیری نماید.

 

در موارد اندکی ، تنها راه نجات نوزاد از عوارض زردی شدید ، تعویض خون نوزاد میباشد که با نظر پزشک معالج و در مراکز درمانی مجاز انجام میگیرد.


  با تشکر


  دکتر کامران دهقان متخصص کودکان-فوق تخصص نوزادان دانشیار تمام وقت

 



١١:١٢ - 1401/03/24    /    شماره : ٤٤٦٣٦    /    تعداد نمایش : ٨٦٠


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج